Lionel Messi - Recordul salarial din MLS și impactul său asupra ligii

Lionel Messi - Recordul salarial din MLS și impactul său asupra ligii

Lionel Messi - Recordul salarial din MLS și impactul său asupra ligii

Era post-Barcelona a lui Lionel Messi a avut deja un impact seismic în lumea fotbalului, în special în Major League Soccer (MLS). Starul argentinian, care acum evoluează pentru Inter Miami, a devenit cel mai bine plătit jucător din istoria acestei ligi, având o remunerație anuală garantată de 20,4 milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de Asociația Jucătorilor din MLS (MLSPA).

Detalii financiare ale contractului lui Messi

Descompunând această remunerație, Messi va primi un salariu de bază de 12 milioane de dolari pentru anul 2023. Aceasta este o sumă exorbitantă în comparație cu ceilalți jucători din MLS, deși există câțiva care se apropie. Italianul Lorenzo Insigne, care evoluează pentru Toronto FC, va primi 15,4 milioane de dolari, plasându-se pe locul doi în topul salariilor și marcând, de asemenea, al doilea cel mai mare salariu din istoria MLS.

Alți jucători de top din MLS, precum Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Javier "Chicharito" Hernandez (LA Galaxy) și Federico Bernardeschi (Toronto), se situează și ei în top 5, dar cu sume considerabil mai mici decât Messi.

Impactul lui Messi asupra campionatului MLS

Sosirea lui Messi nu a afectat doar salariile celorlalți jucători, ci a avut un impact pozitiv asupra întregii ligi. Datorită lui, compensația de bază medie garantată pentru întregul lot de jucători din MLS a crescut cu 5,5%, ajungând la 543.207 dolari. Acesta este un salt semnificativ față de septembrie 2022, când compensația medie era de 514.729 dolari.

Este important de menționat că aceste sume nu reprezintă întreaga remunerație pe care Messi o va primi de la Inter Miami. Conform surselor, Messi ar putea primi acțiuni la club după retragere. Anul trecut, valoarea clubului a fost estimată la 585 milioane de dolari, dar cu Messi în echipă și cu construcția unui nou stadion de un miliard de dolari, această evaluare ar putea crește semnificativ.

Pe lângă beneficiile financiare directe, Messi aduce, de asemenea, un plus de valoare prin contractele sale cu parteneri corporativi, precum Apple, Adidas și Fanatics.

Concluzie

Lionel Messi nu este doar un jucător de calibru mondial, ci și o mașină de făcut bani pentru orice club. Impactul său asupra MLS este deja vizibil, atât din punct de vedere financiar, cât și al notorietății. Cu Messi la bord, viitorul MLS pare mai luminos ca niciodată.

Ultimele articole:

Pariuri Maraton este destinația ta principală pentru sfaturi experte și analize amănunțite în lumea pariurilor sportive. Oferim o platformă unde pasionații de sport și pariuri pot găsi cele mai noi informații și pot interacționa cu o comunitate de experți și entuziaști. Indiferent dacă ești în căutarea celui mai sigur bilet al zilei, a ponturilor de top, sau a cotelor atractive pentru pariuri duble, ai ajuns la locul potrivit.

Biletul Zilei - Aici găsești zilnic sugestii de pariuri combinate, alese meticulos de experții noștri pentru a maximiza șansele de câștig. Fiecare selecție este însoțită de analize detaliată a meciurilor, astfel încât să poți lua decizii informate.

Pontul Zilei - Acesta este locul perfect pentru cei care caută un singur meci cu șanse mari de reușită. Noi filtrăm zilnic evenimentele sportive și îți oferim cele mai bune ponturi, bazate pe statistici detaliate și cunoștințele avansate ale analiștilor noștri.

Cota 2 - Dacă îți plac provocările și vrei să dublezi miza, secțiunea noastră 'Cota 2' îți oferă zilnic pariuri cu șanse bune și risc calculat. Este ideală pentru cei care își doresc un echilibru între risc și recompensă.

Știri și Analize Meciuri - Rămâi informat cu cele mai recente știri din sport și beneficiază de analizele noastre aprofundate ale meciurilor ce urmează să aibă loc. Acest serviciu este esențial pentru orice parior care își dorește să fie la curent cu toate schimbările și evenimentele din lumea sportivă.

Bonus fără depinere la Casino - La Pariuri Maraton, știm cât de important este să începi cu dreptul în lumea pariurilor sportive. De aceea, oferim un bonus exclusiv fără depunere, conceput să îți maximizeze șansele de succes fără niciun risc financiar. Acest tip de bonus este ideal pentru pariorii noi care doresc să testeze platforma noastră și să experimenteze diverse strategii de pariuri înainte de a investi fonduri proprii.

Viziunea noastră este de a crea un mediu sigur și informativ pentru toți iubitorii de sport și pariuri.

La Pariuri Maraton, ne dedicăm să te susținem în călătoria ta în lumea pariurilor, furnizându-ți resursele necesare pentru a lua decizii avizate și a crește în mod constant.